Actualitate
116 persoane confirmate cu coronavirus, în Dolj

La nivelul județului Dolj au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 116 persoane, până data de 30 aprilie. Dintre acestea, 28 sunt membri ai unei unități de jandarmi, o alta este angajată a IPJ Dolj, iar patru sunt cadre medicale. 

Astăzi 30.04.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 

- 414 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

- 464 de persoane se află în carantină

- 1.842 de persoane au ieșit din carantină

- 13.341 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu

- 40 de persoane vindecate

- 116 persoane confirmate pozitiv

- 2 decese

 

 

Dintre acestea, 28 de persoane lucreză în cadrul unei unități de jandarmi, o persoană este angajată în cadrul IPJ Dolj, iar alte patru sunt cadre medicale de la unitățile spitalicești din județ. 

 

      Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

 

      Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 29 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 970 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 90 de societăţi comerciale.

      Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 181.000 de lei. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.