Actualitate
13 elevi jandarmi au depus jurământul

 13  elevi jandarmi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, care se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți,  au depus jurământul militar.

Într-un cadru restrâns, impus de condițiile referitoare la distanțarea socială, cei 13 elevi jandarmi au depus astăzi jurământul militar față de țară și popor. Așa cum prevăd regulamentele militare, viitorii subofițeri jandarmi și-au rostit numele cu voce tare și au rostit legământul sacru faţă de ţară. ,,Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

              Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, colonel Daniel MANOLEA,  a transmis tinerilor elevi jandarmi un scurt mesaj:

             ”Deși traversăm o perioadă dificilă cu măsuri speciale, pentru voi astăzi este un moment emoționant: depunerea jurământului militar. Odată cu rostirea acestuia, veți adera la valorile și tradițiile Jandarmeriei Române, instituție cu rol deosebit de important în asigurarea  legalității, ordinii si liniștii publice, în combaterea infractionalității, cerințe necesare dezvoltării statului de drept. Este un act individual, un act de conștiință cu înalte semnificații patriotice și civice prin care veți dobândi pe deplin statutul de militar, de apărător al țării și valorilor acesteia, al instituției Jandarmeriei…”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.