Actualitate
A așteptat șase luni de misiune să își strângă în brațe copilul

A îmbrăca haina de militar implică multe sacrificii din partea celui ce dorește să fie soldat. Una dintre concesii a făcut-o și căpitanul Nistor Andrei, un Scorpion Albastru care și-a condus camarazii de arme, timp de șase luni, într-o misiune internațională în Polonia. Și-a lăsat acasă soția și băiețelul cel mare, iar când a venit din teatrul de operații și-a strâns pentru prima dată în brațe cel de-al doilea copil.

În luna martie, căpitanul Nistor Andrei, din cadrul Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” din Craiova, a preluat comanda primului grup de luptă NATO, format din 120 de Scorpioni Albaștri. El a plecat în misiune cu puțin timp înainte ca soția sa, Raluca, să aducă pe lume cel de-al doilea copil al lor. Căsătoriți de cinci ani, dar cu o poveste de dragoste de un deceniu, cei doi tineri au stat despărțiți șase luni, timp în care viețile lor au devenit mai bogate cu experiențe de neuitat, însă pe care nu le-au împărtășit stând umăr lână umăr. “Când mi-a scris Raluca mesaj că pleacă la spital pentru că a început travaliu, mi-a venit să plec acasă. Nu a existat această posibilitate, dar îmi doream să fiu lângă ea și lângă Alex, băiețelul cel mare, să îl țin în brațe pe cel mic. Aveam un nod în gât că nu pot fi lângă ei în acel moment. Mi-au trimis poze, era o mogâldeață de om, un scump cu ochi albaștri”, își aduce aminte căpitanul Nistor Andrei despre momentul nașterii celui de-al doilea copil al familiei.

Misiune grea și acasă

Raluca, soția frumoasă a căpitanului craiovean, a fost nevoită să preia ia sarcinile soțului plecat în misiune. Însărcinată în opt luni, femeia trebuia să fie și mamă și tată pentru băiețelul lor Alex, în vârstă de 3 ani, însă cu ajutorul rudelor a reușit să își îndeplinească misiunea. “Eram în ultimul trimestru de sarcină și îmi era greu. Dimineața îl duceam pe Alex la grădiniță și apoi îmi vedeam de celelalte treburi. A fost greu fără Nistor acasă pentru că știam că trebuie să le fac doar eu. Mi-a fost foarte greu. Îmi aduc aminte că în noaptea în care l-am născut pe Dragoș (n. red. Cel de-a doilea băiețel al familiei Andrei) era cât pe ce să mă urc la volanul mașinii pentru a merge la spital. Noroc cu mama mea care mi-a zis că ar fi mai bine să chemăm o ambulanță. M-am dus la spital cu mama și pe băiețelul cel mare l-am lăsat dormind în casă la 4 noaptea singur pentru că nu am avut nicio altă soluție”, își aduce aminte Raluca Andrei.

După cele șase luni de misiune, căpitanul Nistor Andrei și ce 119 de camarazi de arme au revenit acasă. Pentru el dar și pentru alți șapte Scorpioni Albaștri a reprezentat momentul când și-au ținut în brațe pentru prima dată copiii. “Abia așteptam să revin acasă, să îi strâng la piept, însă pe soția mea și pe băiețelul cel mic i-am găsit internați în spital. Băiețelul contractase o răceală și a trebuit să aștept a doua zi să merg la spital. Am adormit câteva ore cu Alex în brațe și abia dimineața am reușit să îl țin și pe cel mic în brațe. Prin aceleași emoții au mai trecut și alți șapte colegi de-ai mei. Și ei și-au lăsat acasă soțiile însărcinate și au mers în misiune”, povestește militarul craiovean.

Distanța mărește dorul

Cu toate că militarul craiovean vorbea zilnic cu soția sa, dorul de copiii săi era foarte mare. Se uita zilnic la fotografiile primite de acasă și vedea cum micuții săi cresc și se transformă fără ca el să fie lângă ei. “Este foarte greu să fii departe de familie. Mă uitam de fiecare dată când aveam timp la pozele lor însă nu era același sentiment cu cel de a-i ține în brațe. Eu cred că mi-am făcut datoria și nu aș mai pleca într-o altă misiune pentru că sunt departe de familie. Copiii cresc foarte repede și eu nu vreau să pierd nimic din ceea ce li se întâmplă. Când am venit acasă, Alex trecuse prin schimbări importante și eu nu am fost lângă el să le văd iar Dragoș avea deja cinci luni și jumătate, își ține deja capul”, mai spune căpitanul Nistor Andrei.

Pentru militarul Nistor Andrei, misiunea din Polonia a fost prima din cariera sa, fiind totodată și primul test pentru Batalionul 205 Apărare Antiaeriană din cadrul Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” Craiova. Căpitanul este mândru că atât el cât și camarazii săi au reușit să spună la finalul celor șase luni “misiune îndeplinită”.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.