Actualitate
Acțiune a ITM Dolj în domeniul securității și sănătății muncii în construcții

În acest sfârșit de săptămână, echipe mixte de control formate din 18 inspectori de muncă din cadrul ITM Dolj, au efectuat acțiuni de control la obiective în care se desfășurau activități de construcții. Cu această ocazie au fost efectuate un număr de 24 controale.

În domeniul relațiilor de muncă au fost depistate 7 persoane ce desfășurau activitate fără a avea contract individual de muncă pentru 3 angajatori. Pentru utilizarea muncii nedeclarate precum și pentru alte deficiențe constatate inspectorii de muncă au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi în valoare de 146.000 lei. Dintre cele mai frecvente deficiențe enumerăm: - munca cu persoane fără forme legale de angajare; - Neevidențierea corecta a timpului de lucru suplimentar; - Nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal; - Netransmiterea elementelor contractului de muncă în aplicația Revisal. În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au dispus 31 de măsuri de remediere a unui număr de 31 de deficiențe constatate, și au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, din care 5 amenzi în valoare de 37.000 lei, 25 de avertismente si o sistare de activitate. Au fost constatate următoarele deficiențe: - Neinstruirea sau instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor - Echipamente de muncă neconforme (schele) - Nepurtarea echipamentului individual de protecție. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.