Actualitate
Acțiune a polițiștilor în zona gărilor

În dimineața de 18 septembrie, în judeţul Dolj, timp de patru ore, peste 40 de polițiști de la structurile de transporturi, rutieră și ordine publică au derulat controale în zona a cinci stații de cale ferată. Oamenii legii au desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor C.F.R.

Acţiunea a vizat depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale. În urma acţiunii, poliţiştii de la structurile de transporturi legitimat 87 de persoane şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale (în valoare de aproximativ 10.000 lei), majoritatea pentru incălcarea normelor de convietuire sociala, dar şi traversarea liniilor de cale ferată prin alte locuri decât cele stabilite. Poliţiştii rutieri au controlat, în zona gărilor, 121 de autoturisme şi au aplicat, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 36 de sancţiuni contravenționale (majoritatea pentru opriri/staţionări neregulamentare, dar şi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor). Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri este de circa 11.000 de lei. Poliţiştii de ordine publică au legitimat şi au verificat în bazele de date 34 de persoane şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale (în valoare de 870 lei), majoritatea în baza Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.