Actualitate
Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj, împreună, precum şi poliţişti de ordine publică, ce au calitatea de poliţist rutier, au executat o acţiune pentru prevenirea încălcării regimului legal de viteză, a efectuării depăşirilor neregulamentare, verificarea legalităţii transportului public de persoane precum şi pentru prevenirea răspândirii virusului Sars COV 2.

La acţiune au participat 72 de efective, fiind aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, din care 52 de sancţiuni pentru viteză neregulamentară, în valoare totală de 28500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere din care 7 pentru viteză neregulamentară.

Totodată, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier.

Exemple : Poliţiştii au depistat un tânăr de 21 de ani, din Craiova pe DN 65F, în afara localităţii Craiova în timp ce conducea un autoturism avand o alcoolemie de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză fost sancţionat contraventional conform art 102, pct. 3, lit. a din OUG 195/2002 R cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca masură complementară i-a fost reţinut  permisul de conducere pentru o perioadă de 90 zile.

  •  

Poliţiştii au depistat o tânără de 22 de ani, din Filiași, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 108 km/h pe strada Calea Severinului din Craiova.

Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional conform art 102, pct. 3, lit. e din OUG 195/2002 R cu amendă în valoare de 1305 lei iar ca masură complementară i-a fost reţinut  permisul de conducere pentru o perioadă de 90 zile.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.