Actualitate
Acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane

În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj,  în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
 

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  Astfel de acțiuni sunt vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare.
Astfel, la acțiunea desfășurată, poliţiştii  au verificat peste 60 de autoturisme şi legitimat peste 80 persoane. În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 10  sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 de lei.Totodată, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere. 

Exemplu:


Poliţiştii au oprit pentru control pe DN 56, în afara Municipiului Craiova, din direcţia Calafat către Craiova, o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat de 43 de ani, din comuna Malu Mare. În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul nu a avut asupra sa diagramele din ultimele 28 de zile, fiind sancţionat conform OG 37/2007 cu amendă în valoare  de 6.000 de lei. Totodată,  bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.