Actualitate
Acțiuni preventive desfășurate de poliţiştii locali craioveni

În perioada 18 – 24 martie 2019, structurile operative cu atribuții de circulație, ordine publică și controlul asupra activității de comerț  din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat o amplă acțiune preventivă pe întreaga rază a municipiului Craiova, intitulată ”Săptămâna prevenției”.

"Acţiunea a fost una cu caracter preventiv, educativ și de informare, nefiind aplicate amenzi contravenționale, ci doar avertismente verbale și scrise.  Aceasta a avut ca scop aducerea la cunoștința cetățenilor a prevederilor legale și a hotărilor emise de Consiliul Local al Municipiului Craiova, cu privire la circulația pietonală și auto, a ordinii și liniștii publice, a desfășurării activităților de comerț în locurile speciale cu această destinație, a respectării reglementărilor privind călătoria cu mijloace auto ce asigură transportul public comun, etc.Cu această ocazie au fost purtate discuții referitoare la reglementările legale și la obligativitatea respectării acestora cu aproximativ 3.200 de persoane, în urma cărora au fost aplicate 1.869 avertismente verbale și 223 avertismente scrise (total avertismente:2092).

S-au avut în vedere, cu precădere, faptele contravenționale sancționabile de către O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, hotărâri administrative emise de către Consiliul Local Craiova.

Cele 2092 avertismente verbale și scrise au fost aplicate pentru aruncarea cojilor de semințe, a chiștoacelor de țigări și a altor obiecte pe domeniul public, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea in mod repetat la mila cetățenilor de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea minorilor la savarsirea unor astfel de fapte, fumatul în incinta locurilor de joacă și în incinta unităților de învățământ, tulburarea liniștii publice în zona blocurilor de locuințe colective, plimbarea câinilor în incinta locurilor de joacă sau fără ca deținătorul să aibă asupra sa obiectele necesare curățării domeniului public, folosirea echipamentelor aflate în incinta locurilor de joacă în mod neadecvat sau de către persoane ce nu se încadrează în limita de vârstă afișată, lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele special amenajate, călătoria cu mijloacele de transport public în comun fără a deține tichet valabil de călătorie, desfășurarea de comerț fără a deține autorizațiile/acordurile prevăzute de lege, fumatul de către taximetriști în incinta autoturismului, nerespectarea stațiilor taxi și a locurilor amenajate pentru mașinile echipate taxi de către conducătorii acestora, nerespectarea semnificațiilor semnelor rutiere privind oprirea interzisă și staționarea interzisă, traversarea străzii prin locuri nepermise, etc.

Facem precizarea că acțiunea de prevenire s-a desfășurat pe parcursul unei întregi săptămâni, Poliția Locală a Municipiului Craiova fiind prima instituție de acest gen ce desfășoară actiuni/activități cu scop preventiv, educativ și informațional pe o perioadă de timp atât de mare", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.