Actualitate
Se extind rețelele de apă și canalizare în comunele Poiana Mare și Piscu Vechi

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 14.08.2020, al cincilea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre CL 13, care prevede extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Poiana Mare și Piscu Vechi. La semnarea contractului au fost prezenți și primarii celor două localități unde vor demara investițiile, Marin Vintilă, din Poiana Mare și Marius Leonard Minea, din Piscu Vechi.

Acesta este cel de-al cincilea contract de execuție lucrări din cele 22 în care a fost împărțit ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, DJ-CL-13, și a fost adjudecat de SC ERPIA SA, la o valoare de 47.049.438,00 LEI (fără TVA). Conform prevederilor contractuale, lucrările în comuna Poiana Mare includ extinderea rețelei de alimentare cu apă în Poiana Mare pe o lungime de 15.611
metri; extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Vechi pe o lungime de 7.172 metri; extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Noi, pe o lungime de 7.328 metri; extinderea rețelei de canalizare în Poiana Mare pe o lungime de 14.447 metri, incluzând 860 de racorduri, 310 cămine de vizitare și construirea a 4 stații de pompare apă uzată noi cu conductele de refulare aferente; extinderea rețelei de canalizare în Tunarii Vechi pe o lungime de 6.498 metri, incluzând 399 de racorduri și 140 cămine de vizitare, precum și construcția unei stații de pompare a apei uzate în Tunarii Vechi.

Pentru comuna Piscu Vechi este prevăzută extinderea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de 17.899 metri; extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 15.152 metri, incluzând 811 de racorduri, 291 cămine de vizitare și construcția unui număr de 5 stații de pompare a apei uzate, cu conductele de refulare aferente. Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, precum și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 30 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni.

*

Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, în valoare de peste 445 milioane de euro, reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.