Actualitate
Armă confiscată de polițiștii de frontieră doljeni

Un cetățean român care a încercat să introducă în țară, fără a deţine autorizaţiile necesare, o puşcă cu aer comprimat, a fost depistat de polițiștii  de frontieră doljeni, la  Punctul de Trecere a Frontierei Calafat. Arma, în valoare de 900 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată.

 

”Duminică, 5 ianuarie, ora 11.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România, cetățeanul român S.C., în vârstă de 25 de ani. Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra autoturismului şi au descoperit, pe bancheta din spate a autoturismului, o puşcă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm. La cercetări, bărbatul a declarat faptul că a achiziționat arma din Bulgaria pentru autoapărare, fără a deține permis de port-armă sau autorizație de introducere a acesteia pe teritoriul României. Puşca, în valoare de 900 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 342 alin. 2 din Codul Penal şi art. 271 din legea 86/2006”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.