Actualitate
Au ascuns țigările în butoaie la vama Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit într-un microbuz,ascunse în butoaie din plastic și printre covoare, 6.670  pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 27.01.2021, în jurul orei 12.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz.

         În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru marfă al autovehiculului, ascunse în trei butoaie din plastic și printre covoarele transportate, 6.670 de pachete cu țigări, în total 133.400 țigarete cu timbru fiscal bulgăresc.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că posesorul bunurilor este șoferul microbuzului, cetățean bulgar în vârstă de 27 ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat pachetele de țigări din Bulgaria și nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 133.400 lei, a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.