Actualitate
Au început activitățile în cadrul proiectului „Fun in Summer”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a demarat luni, 2 iulie, cursurile și activitățile proiectului educativ „Fun in Summer”.

Activitățile de proiect se desfășoară gratuit și se adresează elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, fiind organizate de bibliotecari și voluntarii Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman".

Cursurile și atelierele „Arts Crafts”, „English Club”, „Book Reading Club”, „Games Day” și „Movie Club” vor fi susținute de mai mulți voluntari proveniți de la Universitatea din Craiova: Andreea-Daniela Popa, Sabrina-Maria Catrina, Alberta-Andraa Țiu, Mihaela Ștefan, Ana-Maria Buzatu, Armand-Antonio Pascu, Sonia Seres, Elisabet-Mihaela Toma, Andra-Andreea Mateiescu și George-Octavian Marinescu. De asemenea, în derularea atelierelor se vor implica și studenții Alabi Ayodele (Nigeria), respectiv Chiara Ionta (Italia), voluntar al Asociației “Explorator”. Mădălina Băileșteanu și Carmen Tică, bibliotecari American Corner, sunt gazdele proiectului și co-organizatori pentru toate activitățile „Fun in Summer”. “Anul trecut ne-am orientat către un public special. Fun in Summer 2017 a fost despre informarea, educarea și recreerea copiilor din două centre speciale din Craiova. Activitățile de proiect au fost utile și și-au atins obiectivele pentru că participanții au fost plini de resurse și mereu curioși. Colegii mai au inclus pentru ediția din acest an câteva activități noi și au reușit să suplimenteze orele de învățare a limbii engleze. Fie că vorbim despre clubul de lectură sau despre atelierele de împletituri, participanții vor beneficia, vreme de două luni, de o alternativă grozavă pentru petrecerea timpului liber. Dacă luni, 2 iulie, vom difuza primul film în cadrul atelierului de profil - Movie Club -, de marți, 3 iulie, demarăm atelierele practice și interactive. Le mulțumesc voluntarilor și colegilor pentru entuziasmul pe care l-au investit în acest proiect educativ”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

 

Activitățile proiectului „Fun in Summer” se desfășoară săptămânal, în intervalul 2 iulie - 30 august 2018, conform următorului program:

 

Luni

12.00 – 14.00 Movie Club;

 

Marți

13.30 – 15.00 Arts and Crafts;

15.00 – 16.00 English Club -  clasele V-VIII;

16.00 – 17.00 English Club -  clasele IX-XII;

 

Miercuri

13.30 – 15.00  Book Reading Club;

15.00 – 16.00 English Club -  clasele V-VIII;

16.00 – 17.00 English Club -  clasele IX-XII;

 

Joi

13.30 – 15.00  Games Day;

15.00 – 16.00 English Club -  clasele V-VIII;

16.00 – 17.00 English Club -  clasele IX-XII;

 

Vineri

12.00 – 14.00 Movie Club;

14.00 – 15.30 Arts and Crafts.

 

Material realizat cu sprijinul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.