Actualitate
A fost inaugurat bazinul reabilitat de la Carol I

Joi, 16 ianuarie, a fost inaugurat bazinul de înot al Colegiului Carol I din Craiova. Bazinul are o lungime de 25 de metri și o lățime de 9,6 metri. Adâncimea maximă a apei este de 1.90 metri, iar cea minimă de 1.40 metri. Investiția pentru acest proiect este de peste două milioane de lei și edilul Craiovei, Mihail Genoiu spune că deși bazinul este destinat elevilor de la Carol, în week-end și după orele de curs, orice copil din Craiova va putea beneficia de noua locație, în baza unei programări.

Apa bazinului va fi adusă din rețeaua publică și zilnic se va recircula prin sistemul de filtrare și clorinare întregul volum de apă. De asemenea, evacuarea apei menajere din clădirea bazinului se va face la rețeaua publică de canalizare. La parter, elevii beneficiază de două grupuri sanitare, dușuri și vestiare, grupate pe sexe. Mai sunt montate trei dezumidificatoare, unul în camera bazinului și câte unul în fiecare cameră de duș. La etaj sunt amplasate centralele termice și centrala de ventilație, iar la subsol camera tehnică. „Bazinul a fost închis în anul 1997. De atunci, nu a mai fost funcțional. La această oră, este un bazin modern, destinat strict elevilor. Va fi destinat pentru copiii Colegiului Carol I, dar în afara orelor de clasă, se vor face cursuri de înot cu copii din toată Craiova. Este un bazin semiolimpic, cu cinci culoare, iar clădirea este dotată cu un sistem automat de reciclare a apei”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.