Actualitate
Campanie de informare contra căsătoriilor timpurii

Romii din județul Dolj au organizat o campanie care are ca scop diminuarea numărului căsătoriilor dintre copii și informarea comunității de riscurile la care sunt expuși aceștia. Prin acțiunea „Copilărie Furată. Spune nu căsătoriilor timpurii”, reprezentanții romilor cer susținerea și implicarea autoritățiilor pentru un proiect de lege care ar interzice astfel de practici în rândul comunității romilor.

Liderii romilor se află în plină campanie de informare. Astfel, o lună vor merge din casă, în casă, vor împărți pliante, vor sta de vorba cu cu oamenii pentru a-i informa și a le explica riscurile la care se expun copiii dacă se căsătoresc prea devreme. „Proiectul nostru se numește copilărie furată. Deci ei nu au avut șansa la copilărie și pentru că nu au șansa la copilărie, nu au șansa nici de a merge la școală, nici fata, nici băiatul.  Numărul căsătoriilor nu a scăzut, dar nu mai este vizibil. Foarte multe familii își ascund această să-i spun tradiție, cu toate că nu este tradiția noastră”, spune Romeo Tiberiade, președinte PR „Pro-Europa” Dolj. În România, vârsta legală pentru căsătorie este de 16 ani, însă se poate face numai cu acordul părinților. Dar în cazul copiilor romi, nunțile sunt făcute și de la vârste mult mai fragede cum ar fi și nouă ani. Reprezentanții romilor din Dolj spun că inițiativa lor nu este privită cu ochi buni de comunitate și că va fi un proces greu până când aceștia vor înțelege efectele negative ale căsătoriilor timpurii.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.