Actualitate
Campanie de prevenire a furturilor din locuințe- „Hoții îți invadează intimitatea”

Marți, 10 decembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc o lansarea campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, inițiată în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Feroneria Prod S.A. Arad. Campania are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative. Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de poliţia doljeană, în cadrul fiecărui demers promovându-se informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate. Conceptul creativ al iniţiativei din acest an constă în folosirea, prin intermediul unor ochelari, a unei tehnologii de actualitate, care expune beneficiarii la o experiență cât mai reală, astfel încât utilizatorul poate să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință. Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.  

Pe timpul derulării campaniei, se recomandă fiecărui cetăţean în parte:

-Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

-Montează o încuietoare de calitate;

-Montează un sistem de alarmă;

-Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.