Actualitate
Ce spitale din Dolj nu au autorizaţie la incendiu

România a suferit o nouă tragedie. Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț a îngrozit o ţară întreagă, după ce 10 oameni şi-au pierdut viaţa. Astăzi aflăm ce spitale din judeţul Dolj nu au autorizaţie de incendiu.

În ceea ce privește avizarea/autorizarea spitalelor din județul Dolj:

 

- Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova are în folosință 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise:

-   două autorizații de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire,

-   trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire,

-   un corp de clădire nu necesită aviz/autorizație de securitate la incendiu,

-   clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale și nestructurale care au presupus obținerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancționată contravențional conform prevederilor legale în vigoare. 

 

- Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare șase clădiri, cinci în municipiul Craiova și o clădire în localitatea Melinești, pentru care au fost emise cinci autorizații de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu. 

 

- Spitalul Municipal "Filantropia" Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care au fost emise două autorizații de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. 

 

- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș" Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului de securitate la incendiu. 

 

- Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.  

 

- Spitalul Municipal Calafat are în administrare trei clădiri, care nu au suferit  lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalații de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu pentru care s-a obținut autorizația de securitate la incendiu, certificând buna  funcționare a acesteia.  

 

- Spitalul Municipal ”Profesor Doctor Irinel Popescu” Băilești are în administrare șapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitării autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

 

- Spitalul Orășenesc Segarcea are în administrare două clădiri, pentru care s-a obținut un aviz  de securitate la incendiu pentru un corp de clădire iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiții care impun obținerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

 

- Spitalul Orășenesc ”Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizații de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcțiune și faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.

 

- Spitalul Filișanilor (Spitalul Orășenesc Filiași) are în administrare șase clădiri, care de la data punerii în funcțiune nu au suferit lucrări structurale de investiții care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind astfel necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu.

 

 

Spitalele care nu au autorizații se pot regăsi în una dintre următoarele situații: 

 

Construcțiile/amenajările pot fi construite anterior anului 1990, iar până în prezent nu au suferit modificări structurale care să necesite obținerea autorizației de securitate la incendiu

 

Construcțiile/amenajările se pot afla în procesul de autorizare la momentul actual;

 

Încă nu s-a solicitat obținerea autorizației de securitate la incendiu;

 

Nu se încadrează în categoria construcțiilor/amenajărilor care se supun autorizării, conform prevederilor legale.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.