Actualitate
Clariant și fermierii din Oltenia, parteneri pentru un mediu mai curat

Clariant este o companie inovatoare axată pe produse chimice de specialitate care le oferă fermierilor din Oltenia oportunitatea de a transforma reziduurile de paie într-o sursă suplimentară de venituri. Clariant va investi peste 100 de milioane de euro pentru construcția fabricii de etanol celulozic. În cadrul primului workshop oficial organizat de companie pentru fermierii din regiunea Oltenia, participanții au aflat mai multe informatii despre fabrica sunliquid® pe care Clariant o construiește în Podari și despre cum pot face parte din lanțul de aprovizionare cu reziduuri.

La eveniment au participat Daniel Eugeniu Crunțeanu, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii, Dragoș Gavriluță, Director de Proiect Clariant și Paul Popescu, Manager al Departamentului de Aprovizionare cu Materii Prime și Logistică din cadrul Clariant. “Fabrica din Podari va genera noi locuri de muncă pentru o industrie sustenabilă, o creștere economică a regiunii Oltenia, și va crea oportunități pentru fermierii locali prin oferirea unor surse suplimentare de venit”, a declarat Paul Popescu în cadrul workshop-ului. Evenimentul reprezintă un prim pas în strategia Clariant de a dezvolta un parteneriat pe termen lung, prin care aproximativ 250 de fermieri locali devin furnizori de paie de cereale și asigură un lanț de aprovizionare durabil. Fermierii participanți și-au exprimat interesul față de oportunitatea de a obține venituri suplimentare, prin vânzarea reziduurilor agricole ca materii prime.

„După participarea la acest workshop, am ajuns la concluzia că proiectul companiei Clariant creează mai multe oportunități pentru mine, ca agricultor, de la valorificarea reziduurilor de paie, până la implicarea în activități conexe, cum ar fi balotarea, depozitarea și transportul baloților de paie”, a declarat Liviu Mihail Antonescu, reprezentantul firmei S.C. Adela SRL, Slatina, unul dintre participanții la eveniment.

Co-finanțată de Uniunea Europeană și de Bio-Based Industries Joint Undertaking, în cadrul proiectului SUNLIQUID și LIGNOFLAG, fabrica Clariant din Podari este proiectată să proceseze pe an aproximativ 250.000 de tone de paie de cereale, ce vor fi transformate în 50.000 de tone de etanol celulozic, cu ajutorul tehnologiei sunliquid® a companiei. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și aproape neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care este produs din reziduuri agricole precum paie de grâu, prin utilizarea tehnologiei sunliquid®, dezvoltată de compania Clariant și premiată la nivel internațional. Importanța acestui biocombustibil avansat crește semnificativ în contextul normativelor dedicate sustenabilității, adoptate de Uniunea Europeană, care vizează sprijinirea utilizării energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport. Prin urmare, etanolul celulozic produs în Podari va avea un impact economic semnificativ la nivel regional.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.