Actualitate
Compania de Apă Oltenia a lansat ”Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Dolj'

Miercuri, 16 iulie, la Stația de Înmagazinare Apă Potabilă Șimnic, din Craiova, Compania de Apă Oltenia a lansat ”Proiectul  Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”.

Proiectul are o valoare de 2.114.507.501,55 lei, investițiile planificate având ca obiectiv extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și apă uzată, pentru a se asigura un grad de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată apropiat de 100% în aria proiectului.

"Începem implementarea celui mai mare proiect de apă și apă uzată al Companiei de Apă Oltenia. Am demarat acest proiect în urmă cu mai bine de cinci ani. Este un proiect major care va deservi peste 350.000 de locuitori ai județului Dolj și un proiect de care vor beneficia 23 de localități. Suntem în licitații și am semnat deja patru contracte, unul de servicii și trei de lucrări. Vom depune eforturi pentru a asigura un mediu mai curat în județul nostru, prin epurarea apelor uzate, prin apă de calitate în Craiova și în localitățile unde noi operăm", a declarat Alin Șuiu, director general CAO.

Pentru despăgubirea proprietarilor afectați de exproprieri, Compania de Apă Oltenia a virat deja Consiliului Județean Dolj – instituția care se ocupă de întreaga procedură de expropriere – suma de 4,10 milioane lei. În vederea recuperării acestor bani, dar și a altor sume cheltuite pentru întocmirea unor studii și documentații necesare în implementarea proiectului, a fost transmisă către Ministerul Fondurilor Europene, care are calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AMPOIM), prima Cerere de Rambursare, în valoare de 4.063.940 lei. Cererea însoțită de documentele justificative a fost verificată, s-a constatat că sumele cheltuite se încadrează în categoria celor eligibile, astfel că a fost aprobată, banii fiind restituiți Companiei de Apă Oltenia.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.