Actualitate
Conferința națională:”Dezvoltarea educației și culturii. Din Oltenia în România”

În ziua de 05.12.2018, începând cu ora 10.00, la Muzeul Olteniei Craiova, Casa Corpului Didactic Dolj alături de Consiliul Județean Dolj, Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Muzeul Olteniei și Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează conferința națională ”Dezvoltarea educației și culturii. Din Oltenia în România”.

Cu această ocazie se derulează o serie de activități educative și culturale prilejuite de Centenarul Marii Uniri, aniversarea a 113 ani de la apariția revistei RAMURI și comemorarea a 71 de ani de la moartea lui Constantin Șaban-Făgețel.

Festivitatea de deschidere va fi urmată de expoziția lucrărilor elevilor Liceului Tehnologic Special ”Pelendava” Craiova  - ”Arta de a simți și de a inspira”, la sala ”Ștefan Ciuceanu”.

Începând cu ora 11.30, la sala de conferințe a secției Științe ale Naturii, se desfășoară cele trei secțiuni ale conferinței științifice:

  1. Constantin Șaban-Făgețel, publicist, editor-promotor, susținător al culturii și valorilor autentice românești;

  2. Context național în educația și cultura secolelor XIX-XX;

  3. Contribuții/Implicări la dezvoltarea educației și culturii naționale. Promovare, susținere.

De la ora 14.00, la secția de Istorie – Arheologie, are loc atelierul interactiv și expoziția de postere ”Prin cultură și educație ne unim”. De la aceeași oră, la Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman”, poate fi vizionată expoziția de reviste și publicații din perioada 1905-1947 - ”Valori naționale autentice în reviste și publicații”, urmând ca de la 15.00 să aibă loc lansarea de carte și cenaclul literar ”Lectura deschide minți și unește suflete”( Autor Enea Gelea).

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.