Actualitate
Coronavirus. Situația epidemiologică în Dolj: 170 de persoane confirmate pozitiv

Numarul persoanelor confirmate cu virusul COVID 19 a ajuns la 170. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate.

stăzi 18.05.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 

- 850 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

- 448 de persoane se află în carantină

- 2.439 de persoane au ieșit din carantină

- 13.989 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu

- 86 de persoane vindecate

- 170 persoane confirmate pozitiv

- 2 decese

 

   

      Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19. 

      Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

     Astfel, poliţiştii doljeni au verificat peste 530 de persoane şi aproximativ 80 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă.

     În urma activităţilor de verificare a persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au identificat un tânăr de 19 ani dintr-o localitate din Dolj care a părăsit locuinţa, deşi acesta se afla în izolare.

     Cel în cauză a fost plasat în carantină insituţionalizată şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

 

 

      

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.