Actualitate
Coronavirus- situația epidemiologică în județul Dolj: 40 de persoane confirmate

Astăzi 10.04.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 2601 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 1037 persoane se află în carantină, 638 de persoane au ieșit din carantină, iar alte 6708 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Până vineri, 10 aprilie, la nivelul județului Dolj, au fost confirmate 40 de persoane infectate cu virusul COVID-19. 

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.
       Astfel, în cursul zilei de ieri, 9 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.800 de persoane. De asemenea, aproximativ 200 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.
       Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 790.000 de lei. Totodată, 2 persoane au fost introduse în carantină, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.