Actualitate
Cosmin Vasile-Pentru PNL, Oltenia nu este parte din România!

Lia Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile au criticat dur Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Documentul prezintă modul în care vor fi alocați banii europeni, respectiv 30,4 miliarde de euro, pentru ieșirea din criză. PNRR este mecanismul care prevede relansarea economică a țărilor membre UE, în contextul pandemiei de COVID-19. 

"Putem vedea clar că actual Guvern condamnă Oltenia la izolare. Suntem revoltați și credem că este o bătaie de joc la adresa unei întregi regiuni istorice. PNRR este mecanismul care prevede relansarea economică a țărilor membre ale UE, în contextul pandemiei de COVID-19. Suma alocată României este de 30,4 miliarde euro. După analiza documentelor am tras următoarele concluzii: pentru PNL, Oltenia nu este parte din România. Regiunea noastră a fost eliminată de pe listele cu marile proiecte de infrastructură. Pot sa vă spun că nu a existat nicio consultare a Guvernului cu administrațiile județene. Și noi avem proiecte pe care am fi dorit să le vedem incluse în PNRR, cum ar fi: reabilitarea căii ferate Craiova - Calafat, drumul expres spre Lugoj sau drumul expres Craiova - Calafat. Și vă prezint un studiu de caz. Să luăm exemplul comunei Jucu, din Cluj, cu o populație de 4.700 de locuitori, care are prevazute două drumuri expres, cu o lungime de 37 de kilometri, cu o valoare de 237 milioane de euro. Oltenia, pe de altă parte, cu cinci județe și peste 2,1 milioane de locuitori, are prevazut doar 4 kilometri de drum expres, cu o voloare de 22 milioane de euro. La Jucu sunt 57.000 de euro pe cap de locuitor iar în Oltenia sunt 10 euro", a explicat Cosmin Vasile.

Și edilului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a arătat indignată de documentele PNRR și a declarat că se va încerca blocarea programului în forma actuală, atât în Parlament, prin parlamentarii social-democrați, cât și la Comisia Europeană.

"Zero kilometri de autostradă, zero kilometri de cale ferată modernizată, 4,3 kilometri de drum expres din cei 631,9 km câți sunt la nivelul întregii țări, este planul pentru Oltenia. (...) pentru Transilvania, Moldova și Muntenia sunt prevăzuți 662 de km de autostradă, iar pentru regiunea Oltenia, zero km de autostradă. 

În ceea ce privește calea ferată, pentru nord-vest și vest avem alocați 318 km (3,71 de miliarde de euro), iar pentru Oltenia, 0 km.

Pentru drum expres  avem doar 4,3 kilometri în Oltenia, iar în restul țării, 631,9 de km (2,3 miliarde de euro). 
Clujul ia 1,3 miliarde de euro doar pentru metrou în condițiile în care în această țară sunt 41 de județe, plus municipiul București, și se alocă pentru toată România, 30,44 miliarde de euro. Este inadmisibil așa ceva", a conchis Lia Olguța Vasilescu. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.