Actualitate
Craiova - Capitala Tineretului 2021

Luna august aduce orașul Craiova în prim plan prin prisma candidaturii acestuia pentru Capitala Tineretului 2021. În sprijinul acesteia vin o serie de proiecte internaţionale, cum ar fi cel implementat de Asociația Dominou „Internaţional volunteer for Craiova Youth Capital”.  Proiectul de voluntariat îşi propune creșterea implicării tinerilor locali și internaționali în activități de tineret culturale, sportive și educative, care vor contribui la succesul în atingerea scopului: Craiova - Capitala Tineretului 2021. 

În perioada iulie-august 2019, tinerii din Craiova au oportunitatea de a promova orașul în care trăiesc prin participarea la activități deosebit de interesante și distractive, alături de 21 de tineri din Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Yemen și Kenia.
Împreună cu Asociația Edu2Grow România și Centrul Educațional de Resurse și Training – CERT, Asociația Dominou face parte din grupul de lucru Craiova - Capitala Tineretului 2021. Membrii acestor asociații și-au reunit eforturile și au stabilit un calendar cu activități gândite special pentru tineri, care să îi îndemne la socializare şi dezvoltarea unor competențe cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții. În crearea acestui calendar, accentul a fost pus pe activitățile în aer liber, care implică mișcare, spirit competitiv dar și spirit de echipă (carting, ciclism, tenis, ping-pong, fotbal internaţional etc.). Nu au fost trecute însă cu vederea întâlnirile menite să îi familiarizeze pe tineri cu programele Erasmus+, European Solidarity Corps și oportunitățile/certificările pe care acestea le oferă, activități de socializare și intercunoaștere, acțiuni de promovare a comunității locale, seri și picnicuri interculturale.
Entuziasmul tinerilor craioveni și al voluntarilor veniți de peste hotare nu a trecut neobservat de autoritățile locale și nici de către stakeholderii vizați, drept dovadă implicarea acestora în organizarea evenimentului Bikes for Craiova. Evenimentul a fost un circuit pe biciclete, iar succesul acestuia a fost asigurat de către GoBike prin punerea la dispoziție în mod complet gratuit a 20 de biciclete pentru a fi pedalate cu spor de către participanți.
Existența grupului de lucru a dus la o colaborare strânsă a asociațiilor implicate și astfel activitățile proiectului de voluntariat ESC „Internaţional volunteer for Craiova Youth Capital” au susţinut proiectul CERT - „Sport vs Violence” (Sharing îs Caring also în Sports, No bullying – No violence etc.), proiect de mobilitate internaţional a tinerilor finanţat prin Erasmus+.
“Candidatura pentru Craiova Capitala Tineretului a adus multe lucruri bune oraşului. Cooperam mai mult, atât cu alte ONG-uri, cât şi cu autorităţile locale. Este o mare schimbare în bine”, a declarat pentru reporterul nostru Adina Enache, din partea CERT.
“Prin colaborarea cu Asociaţia Dominou, tinerii din asociaţia noastră au avut ocazia să afle despre oportunităţile de voluntariat internaţional pe care European Solidarity Corps le oferă. Mulţi dintre ei au fost surprinşi să afle că le sunt acoperite toate cheltuielile în străinătate, în schimbul muncii de voluntariat depuse pentru comunitate”, ne-a împărtăşit Alina Iordache, preşedintele Asociaţiei Edu2Grow.
“Asociaţia Dominou depune multe eforturi pentru a susţine tinerii din judeţul Dolj. Dorim să le oferim cât mai multe posibilităţi de dezvoltare personală şi profesională, şi facem acest lucru prin intermediul numeroaselor proiecte europene implementate de noi, fără nici un cost pentru tinerii participant.”, este cuvântul de încheiere al d-nei Mariana Stoineac, preşedintele asociaţiei. În cursa pentru Capitala Tineretului 2021, orașul Craiova este unul dintre cei doi finaliști, alături de Constanța, iar evenimentele dedicate tinerilor vor continua toată luna August.
 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.