Actualitate
În curând, craiovenii se vor putea plimba pe podul suspendat din Parcul Romanescu

Proiectul de reabilitare al podului suspendat din Parcul Romanescu Nicolae Romanescu începe să prindă contur. Craiovenii se vor putea plimba pe podul suspendat începând cu sfârșitul lunii noiembrie, atunci când este termenul de finalizare al lucrării. Constructorii vor să aducă înapoi aceeași imagine a podului ca cea din anul 1903 când a fost inaugurat, a anunțat edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Acest proiect a atras atât banii necesari acestei investiții, dar a recuperat și toți banii cheltuiți cu modernizarea întregului parc. Podul suspendat nu a fost prins în proiectul inițial de modernizare al parcului, fiind în acel moment într-o perioadă de cinci ani de la ultima reabilitare. Lucrările au început în luna februarie a acestui an, iar în acest moment se lucrează la calea de rulare și partea metalică, a anunțat Mihail Genoiu. "Podul suspendat din Parcul Romanescu ajunge în curând la aspectul său de odinioară! În acest moment se lucrează la calea de rulare (partea metalică, curățirea și vopsirea acesteia este aproape de final), la piatră se nivelează materialul de la umplutura rosturilor și se va trece la aplicarea culorii finale. Ultima etapă va fi podeaua din lemn de stejar special tratat pentru a rezista vremii", a explicat Genoiu. Valoarea proiectului este de aproximativ 4,3 milionae lei inclusiv TVA. Podul o bună perioadă a fost închis publicului pentru că scândurile din podea au fost deteriorate.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.