Actualitate
Dan Dediu, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova

Astăzi, la Craiova, Dan Dediu, profesor universitar doctor, compozitor și muzicolog, a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Propunerea a venit din partea Facultății de Litere, unde Dan Dediu a fost profesor iar distincția i-a fost oferită de senatul Universității din Craiova.

Născut în 1967 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, încă din 1990,  profesorul universitar doctor Dan Dediu este cel mai tânăr deţinător al titlului de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea din Craiova. Acesta a studiat compoziţia la Bucureşti cu Ştefan Niculescu şi Dan Constantinescu, iar la Viena cu Francis Burt. Până în prezent, Dan Dediu a compus  peste 140 de lucrări muzicale ce acoperă aproape toate genurile muzicale. Profesorul universitar doctor Dan Dediu a ocupat între 2008-2016 funcţia de Rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Acesta s-a remarcat prin numeroasele compoziţii, activitatea publicistică, dar şi prin participarea la concurcuri naţionale şi internaţionale, atât din postura de membru al juriului, cât şi de concurent.  Doctor Honoris Causa este un titlu onorific acordat unor persoane eminente şi care s-au distins în anumite domenii profesionale.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.