Actualitate
Deputatul USR Adrian Prisnel, fară studii superioare. ”Chimist” doar cu bacul

Deși nu este absolvent de studii superioare, având ca ultimă diplomă cea de Bacalaureat, obținută la Colegiul Sfântul Sava din București, deputatul USR Adrian Prisnel s-a declarat de profesie „chimist ”, atunci când a completat formularul pentru candidatură depus la Biroul Electoral Judeţean Dolj, din anul 2016. Pregătirea sa academică a fost mereu neclară, pentru că deputatul a refuzat să îşi publice CV-ul pe site-ul Camerei Deputaţilor şi nici nu a depus unul la dosarul de candidatură de la Biroul Electoral Judeţean Dolj, pentru că legea nu prevede în mod expres acest lucru.

A apărut pe scena politică în anul 2016, cu un discurs de candidat tânăr, școlit în străinătate, la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Massachusetts Institute of Technology și care a revenit pe meleagurile natale pentru a se implica în viața politică. A candidat la funcţia de deputat în Circumscripţia Electorala 17 Dolj, iar în formularul pentru candidatură depus la Biroul Electoral Judeţean Dolj a precizat faptul că este de profesie “chimist”. Ba mai mult, în unele descrieri pe care şi le face pe diverse reţele de socializare susţine că a studiat chimia şi la Universitatea Politehnica din Bucureşti, numai că reprezentanţii acestor instituţii de învăţământ universitar susţin că Adrian Prisnel nu a absolvit nici MIT şi nici Politehnica. În spațiul public a susţinut mereu, în discursurile sale, că este de profesie chimist, aşa cum reiese şi din lista validată a candidaţilor USR Dolj pentru alegerile parlamentare din 2016 (vezi Foto). “Sunt născut în București, unde am urmat cursurile Colegiului Național Sfântul Sava, perioadă în care am dezvoltat o pasiune pentru științele exacte, excelând în chimie. Am obținut o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie din 2001 și primul loc la un alt concurs internațional în Rusia în 2000; ulterior am studiat chimie la Massachusetts Institute of Technology. A trecut mult timp de atunci, acele rezultate nu mai reprezintă un motiv de laudă, ci doar un memento că indiferent unde te afli în viață, dacă pui pasiune și lupți pentru un obiectiv, îl poți atinge”, se autodescrie Prisnel pe site-ul USR. Reprezentanţii Massachusetts Institute of Technology au menţionat faptul că studentul Claudiu A Prisnel a urmat cursurile MIT în perioada 4 septembrie 2002 – 20 mai 2005, însă, fără diplomă de absolvire a studiilor. Ba mai mult, Nathaniel Hagee, coordonatorul departamentului de registratură al MIT, susţine într-un e-mail transmis către USR că nu se ştie motivul din cauza căruia acesta a renunţat la studii şi nu a obţinut diploma de licenţă. (FOTO ).

 

De la chimie, la agricultură

 

Pe profilul său de Linkedin, acolo unde şi-a încropit un oarecare CV, Adrian Prisnel susţine că a studiat, pentru un an, în perioada 2000 -2001, la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Numai că, în răspunsului înaintat de reprezentanţii acestei instituţii, emis în data de 30.10.2019, ce îl viza pe studentul Claudiu Adrian Prisnel, se menţionează faptul că “persoana despre care solicitaţi informaţii nu a fost admisă la concursul de admitere organizat de către Univeristatea Politehnica din Bucureşti”. (Foto). Pe lângă studiile sale, Prisnel a susţinut că a fost fermier în comuna doljeană Poiana Mare. Însă, declaraţia de avere depusă la Camera Deputaţilor îl contrazice. Acesta nu deţine nici măcar o palmă de pământ în această localitate. Întrebat dacă este licenţiat în chimie, Prisnel a recunoscut că ultima sa diplomă de studii este cea de Bacalaureat, de la Colegiul Sf. Sava din Capitală. “Ca ultimă diplomă obţinută, da, dar în schimb am studiat trei ani la MIT care nu s-au finalizat cu o diplomă de licenţă”, a declarat Adrian Prisnel reporterului Lupa. De asemenea, acesta a precizat că activitatea sa în domeniul agriculturii nu a fost productivă, SC Ferma Prisnel SRL neîregistrând nici vânzări, nici cheltuieli în perioada 2014 – 2016, iar în prezent activitatea societăţii fiind suspendată. În prima sa declaraţie de avere depusă la Camera Deputaţilor, înregistrată pe 17 ianuarie 2017, reiese faptul că Adrian Prisnel trăia din salariul soţiei sale, angajată la un magazin Profi din Calafat.

Adrian Prisnel este, din septembrie 2018, vicelider al grupului USR din Camera Deputaţilor. Este membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare (din sep. 2018), Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, unde îndeplineşte funcţia de secretar, şi face parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.