Actualitate
Despre asteroizi și sistemul solar, la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei - Secția de Științele Naturii organizează vineri, 12 iulie, începând cu ora 12.00, în sala de conferințe a secției, din str. Popa Șapcă nr. 8, manifestarea cu titlul “ASTEROIZII SI SISTEMUL NOSTRU SOLAR”.

Acțiunea culturală va fi susținută de către dr. Afrodita Liliana Bălașa Boldea, profesor asociat la Universitatea din Craiova și cercetător științific în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” Bucuresti. Despre astronomie ca știință, despre metodele moderne de predare în această ramură de cercetare, respectiv metoda investigației și metoda descoperirii prin cercetare științifică și utilizarea acestora în elaborarea proiectelor extracurriculare, despre importanța cercetării spațiale cosmice prin intermediul soft-urilor și utilizarea observatoarelor astronomice, cei interesați sunt invitați să afle mai multe prin participarea la această inedită manifestare culturală. Considerată cea mai extinsă dintre științele naturii, astronomia studiază mișcările, structura și evoluția corpurilor cerești și a sistemelor formate de acestea, spațiul cosmic, pentru că totul înseamnă spațiu iar conferința va prezenta date despre Asteroizii proveniți din Centura de Asteroizi, dintre Planetele Marte si Jupiter și anume imagini obținute cu ajutorul telescopului Isaac Newton Telescope, INT din Insulele Canare, insula La Palma, Spania, date obținute de profesorul Ovidiu Văduvescu pentru aceste corpuri cerești, care trebuie să fie identificate și incluse în baza de date Minor Planet Center. Astfel, au fost identificate obiecte, asteroizi, pentru care traiectoria poate fi determinată. Toate determinările, ulterioare realizate cu ajutorul studenților, au fost materializate în realizarea proiectelor didactice de predare-învățare, la disciplinele Practica pedagogică, respectiv la Didactica domeniului Științe ale Naturii.

BIOGRAFIE

Afrodita Liliana Balasa Boldea a absolvit Facultatea de Stiinte, Specializarea Fizica, in anul 1997, la Universitatea din Craiova, iar cursurile de doctorat cu frecventa, în fizica teoretică în anul 2011, cu tema “STUDIUL SIMETRIILOR PENTRU MODELE NELINIARE DERIVATE DIN TEORII DE TIP YANG-MILLS SI GRAVITATIE” la Universitatea de Vest din Timișoara, România, si este din Craiova. In present profesia este de Cercetător științific la Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara, IFIN-HH, Magurele, Bucuresti și Lector universitar la Universitatea din Craiova, dupa o experienta didactica la invatamantul preuniversitar, de 10 ani. A publicat 15 lucrări stiintifice în reviste internaționale, cu factor de impact, 4 cărți de specialitate și peste 30 de lucrări în alte reviste de specialitate, participand la mai mult de 40 Conferinte Nationale si Internationale, de-a lungul timpului.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.