Actualitate
Din primăvară, se extinde Aeroportul din Craiova. Prioteasa: 'Va fi de zece ori mai mare'

În ședința Consiliului Județean Dolj de joi, 31 octombrie, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Aeroportului Internațional Craiova a unui teren în suprafață de 50.070 metri pătrați, aflat în domeniul public al județului Dolj. Autoritățile au în plan extinderea, modernizarea și reabilitarea aeroportului, totul, cu ajutorul fondurilor europene. 

Modernizarea și extinderea Aeroportului Craiova, o investiție de opt milioane de euro, va începe în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteorologice vor permite startul construcțiilor.  Se vor realiza conform studiului de fezabilitate, următoarele lucrări: construirea unui drum tehnologic perimetral, realizarea unui sistem de iluminat, reabilitarea și extinderea sistemu CCTV de supraveghere, reabilitarea și extinderea gardului perimetral. Autoritățile mai au în plan să extindă parcarea, care va ajunge la o capacitate de 500 de locuri, să construiască două noi sensuri giratorii sau realizarea unei stații pentru autobuze. 

 


"Încep lucrările pentru extinderea Aeroportului Internațional Craiova, opt milioane de euro pentru terminalul de plecări și terminalul de sosiri, de asemenea încep lucrările pentru extinderea parcării. Colegii de la drumuri naționale s-au pus de acord și se va realiza un sens giratoriu, în acest sens doua mii de metri pătrați au fost cedați către Compania de Drumuri pentru a se putea face un al doilea sens giratoriu, în zona Hanului Doctorului. Era necasar pentru că zilnic se întâmplă accidente, iar accesul în aeroport este groaznic. 

Am început să lucrăm la aceste planuri în așa fel încât aeroportul actual va fi cam de zece ori mai mic decât ceea ce realizăm și vom construi în continuare. Practic întreg trenul acesta care a fost,bine că am ținut de el, nu s-a atins nimeni de el, până spre Hanul Doctorului, acolo vor fi cele două terminale. Vom construi o stație de autobuze, iar în anii următori vom gasi o soluție, împreună cu Primăria Craiova, să extindem linia de tramvai din Lăpuș, până în această zonă a aeroportului. Mai este mult de lucru, dar va fi cea mai frumoasă zona a orașului pe care a realizat-o Consiliul Județean Dolj ", a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj. 

După această investiție suprafața totală a celor două terminale va crește cu peste 2.200 de metri pătrați, adică aproape o treime din capacitatea actuală. Împreună cu dotările suplimentare care vor fi asigurate, noua structură va permite AIC să proceseze 1.150.000 de pasageri anual.  AIC a stabilit anul trecut un nou record de trafic, cu peste 493.000 de călători. 

 

Pana la alegeri se extinde tot, se fac autostrazi,spitale,scoli,etc dupa ce voteaza prostii nu se mai face nimic! De ce nu se face acum, inainte de alegeri toti promiteti marea cu sarea,prost e cine va mai crede‼
3 noiembrie 2019, 11:43
La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.