Actualitate
Directoarea demisă a liceului din Dăbuleni, cercetată de polițiști

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal pe numele fostei directoare a Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni,  Luminiţa Diaconu. Femeia fusese demisă marţi, în urma deciziei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj care a ţinut cont de hotărârea dascălilor şi părinţilor elevilor. Demisia directorului instituției de învățământ,  a fost cerută după ce nouă copii au ajuns la spital, iar cauza principală, conform spuselor elevilor, ar fi fost o dezinfecție efăcută în urmă cu trei săptămâni.

Directorului Liceului Teoretic “Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, unde nouă elevi au ajuns la spital în data de 12 februarie cu stare de rău, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie cu o substanţă interzisă, a fost demis. “ În Consiliul Profesoral s-a votat cu mai mult de două treimi, aşa cum prevede legislaţia, înlocuirea domnei director şi ş-a propus Consiliului de Administraţie al liceului care a votat aproape în unanimitate. Adică, doar domna director a fost împotriva eliberării din funcţie din cauza evenimentelor care au fost acolo şi din cauza proastei gestionări a situaţiei de către doamna director. Consiliul de Administraţie a transmis către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, iar aici s-a luat această decizie a eliberării din funcţie începând cu data de ieri, urmând să fie numit, de către inspectorul general, un alt cadru didactic care să conducă unitatea de învăţământ”, a declarat Alexandru Gîdăr, inspector şcolar adjunct, IŞJ Dolj. Adriana Cojocaru, cea care a fost desemnată la conducerea instituției, a declarat că fosta directoare a intrat în liceu, în jurul orei cinci dimineața și a plecat cu mai multe documente, după ce a rupt sigiliul fostului său birou.  „Ieri, domnişoara director a refuzat să predea cheile şi documente şi tot ce trebuia, aşa că am convenit să se pună sigiliu pe birou şi să se facă această predare de patrimoniu, conform procedurii, vineri, când ar trebui să fie numit un nou director.(...) În această dimineaţă am făcut o comisie de constatare a faptelor, am derulat sistemul de supraveghere audio-video, şi am depistat că în dimineaţa acestei zile, la ora 4.51, domnişoara profesor Diaconu Luminiţa a intrat în şcoală şi a părăsit şcoala,  se vede pe camere, cu nişte documente în mână. Am chemat poliţia şi am anunţat inspectorul de sector. Programul cadrelor didactice în şcoală este de la 7.20 până la 18.30. A intrat în afara programului legal de acces în şcoală”, a declarat Adriana Cojocaru, director desemnat al Liceului Teoretic Dăbuleni. Fostul director este acuzat acum că a intrat ilegal în şcoală şi a sustras documente. ”Miercuri, 4 martie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Dăbuleni au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 3 spre 4 martie, persoane necunoscute au pătruns fară drept în incinta unei unități de învățămant din Dabuleni. Astfel, din primele verficări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că fostul director al unității de învățământ ar fi fost persoana care ar fi intrat în sediul instituției.  Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul dosarului penal, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora, să fie dispuse masurile corespunzătoare. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de violarea sediului profesional”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.