Actualitate
Doar câteva ore până la cea de-a treia semifinală a Eurovision – TNC Craiova va găzdui show-ul

Sute de persoane au muncit săptămâni în șir pentru a realiza cele cinci semifinale ale preselecției naționale ce va desemna reprezentantul României la Eurovision 2018. După ce în urmă cu trei ani, Bănia a fost gazda finalei, anul acesta Craiova găzduiește cea de-a treia semifinală în cadrul căreia vor fi trimiși în finală trei dintre cei 12 artiști înscriși în competiția ce va avea loc pe scena Teatrului Naționa “Marin Sorescu”.

Doar câteva ore au mai rămas până la primul minut de emisie al celei de-a treia semifinală Eurovision, show realizat de TVR, în colaborare cu TVR Craiova. La ora 21, de pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu” din Bănie va începe transmisia live în timpul căreia vor urca pe scenă 12 artiști desemnați să interpreteze melodiile acceptate în concurs. Este vorba despre Erminio Sinni& Titziana Camelin („All The Love Away”); Zavera („Come Back To Me”), Mareș Pană („Daydreamer”), Aurel Dincă („Fire In The Sky”), Tavi Clonda („King”), VYROS („La La La”), Diana Brătan („Paint It Rainbow”), Carolina Gorun („Reach Out For The Stars”), Elena Hasna („Revival”), Eliza Chifu („So Good Without You”), Ayona („The Story Goes On”) și Xandra („Try”).  Producătorii au decis să realizeze în acest an cinci semifinale în colțuri diferite ale României, dorind ca ediția să fie dedicată Centenarului. „Eurovisionul care unește România este dedicat Centenarului. Am ales cinci orașe, în funcție de studiourile teritoriale ale TVR și le mulțumesc autorităților pentru spirijin, este a nu știu câta oară când facem evenimente împreună. Dacă vom organiza o finală internațională, stadionul va fi plin la Craiova. Și cred că nu va fi de ajuns, va trebui să mai construiți un stadion mai mare, pentru că publicul de aici este spectaculos, senzațional”, a declarat Doina Gradea, director general interimar al SRTV.

Craiovenii, nerăbdători să îi vadă pe semifinaliști

Organizatorii au fost surprinși de numărul mare de craioveni care și-au dorit să facă parte din public duminică seara, în timpul transmisiei live de pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu”. „Nu mă așteptam nici eu ca oamenii să dorescă să fie în sală, într-un număr atât de mare. M-a impresionat și faptul că foarte mulți sponsori au dorit să vină alături de noi și să ne ajute, ceea ce arată că foarte mulți oameni cred în acest spectacol care, după atâția ani, rămâne unul de referință”, a precizat Anca Dindirică, directorul studioului teritorial TVR Craiova. Telespectatorii o pot urmări în această seară în camera verde pe prezentatoarea Alina Șerban. Aceasta, deși însărcinată, a decis să fie alături de concurenți, ea fiind familiarizată cu emoțiile acestui concurs. Pe scenă vor urca însă Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu. ”Noi ne-am învățat deja cu scenariul, dar tot avem emoții de fiecare dată când intrăm în direct cu semifinală. Sunt clipele cele mai pline de emoții și este greu, dar mă bucur foarte mult că mi s-a propus să vin și să prezin Eurovisionul, pentru mine este o experiență extraordinară. Duminică seară vom avea un super-show!”, a declarat Diana Dumitrescu. Organizatorii au multumit autorităților locale care și de această dată au dorit să se implice în producerea evenimentului, primarul Craiovei Mihail Genoiu precizând că așteaptă ca Bănia să fie gazda unei finale internaționale a Eurovision. „La această oră, Craiova este un exemplu de susținere, pe care o oferă fanii. Nu doar în ceea ce privește evenimentele de muzică ușoară, ci și la orice eveniment cultural și sportiv, care se desfășoară pe stadion.Tot ce înseamnă evenimente culturale și sportive reprezintă o atracție maximă pentru craioveni, participarea lor fiind de excepție”, a precizat Mihail Genoiu.

Astfel, duminică seara, telespectatorii TVR și TVR Craiova sunt invitați să urmărească semifinala din Bănie a Eurovision începând cu ora 21.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.