Actualitate
Dosar penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Sunt vizați angajați ai DSP Dolj

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal in rem, care are ca obiect săvârșirea infracţiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Sunt vizați mai mulți angajați ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, au permis mai mulor persoane sa părăsească locul unde au fost carantinați împreună cu o persoană confirmată cu virusul COVID-19. 

"În aplicarea art. 54 alin. 1 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, care prevede că "instituţiile şi autorităţile publice, precum şi operatorii privaţi contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate şi activităţile desfăşurate la nivel naţional", Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este abilitat să comunice următoarele:

La data de 01.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 şi 352 alin. 1 Cod penal.

Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au permis ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit-o pe numita T.E., persoană confirmată pozitiv COVID-19.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate. 

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul Parchetului. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.