Actualitate
Elevii din Dăbuleni refuză sa mai intre la ore. Părinții amenință că vor protesta în curtea liceului

Polițiștii doljeni au deschis dosar un penal in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și fac cercetări pentru a lămuri de ce mai mulți elevi de la Liceul Teoretic Dăbuleni s-au simțit rău, miercuri, 13 februarie. Nouă copii au ajuns la spital, iar cauza principală, conform spuselor elevilor, ar fi o dezinfecție efăcută marți. Astăzi, clasele au fost aproape goale, iar părinții se tem să-şi trimită copiii la şcoală, amenință cu proteste și cer demisia conducerii liceului.

Deși conducerea Liceului Teoretic “Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni a dat asigurări că programul cursurilor se desfășoară normal, în realitate, clasele au fost aproape goale, joi, 13 februarie. Părinții și elevii sunt revoltați de decizia directorului liceului de a dezinfecta şcoala în timpul săptămânii și a faptului că nu s-a făcut curățenie imediat după intervenție. “În clase era aceeaşi situaţie ca şi ieri: erau pete pe bănci de la soluţia cu care au stropit, clasele neaerisite, geamurile închise, pe jos sunt ceva urme. Ieri au fost bălţi de la lichidul cu care au stropit, astăzi nu mai erau, dar erau urme.(...) Profesorii au venit la noi şi ne-au spus clar:< plecaţi, n-aveţi ce să căutaţi aici, chiar dacă directorul vă spune să rămâneţi.> . Mâine nu cred că mai vine nimeni. Oricum, majoritatea oamenilor cred că e din cauza substanţelor folosite. Eu cred că e din cauză că nu s-a făcut curăţenie după”, a declarat Anamaria Manole, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Dăbuleni.  Directoarea liceului, Luminița Diaconu, spune că situația este sub control și că starea de rău a copiilor care au ajuns miercuri la spital ar fi fost cauzată de căldură excesivă din clasă, nu de substanţele folosite pentru dezinfecţie: ”este un dezinfectant folosit în cabinete medicale, nu este nimic grav, nu este insecticid, nu este, eu ştiu, altceva toxic. În sala respectivă au băgat mai multe lemne în sobă pentru că tot timpul doamna învăţătoare de acolo are un fix pe chestia asta. Adică, tot timpul i se pare că e frig”. Numai că părinții nu sunt de acord cu directoarea și amenință că dacă aceasta nu își va înainta demisia, vor organiza un protest, împreună cu elevii, în curtea liceului, începând de săptămâna viitoare. „Părinţii au început să urle la directoare şi i-au cerut să facă ceva în privinţa asta.Vrem să orgazizăm luni, în curtea şcolii, un protest, o grevă..., pentru că nu avem la cine să ne adresăm. Au fost la primărie, au solicitat primarului acelaşi lucru, iar primarul a zis că nu are cum să demită directoarea. Să vină ea să-şi dea demisia singură.(...) Directoarea susţinea să stăm la ore, dar nici până acum nu au fost curăţate clasele”, a mai spus Anamaria Manole.

Și alte cadre didactice ale liceului au declarat că nu sunt de acord ca dezinfecția să se facă în timpul săptămânii, dar susțin că nimeni din școală nu a știut că se va interveni marți seara. „Dezinfecţia este necesară, că vedem cu toţii ce se întâmplă, dar cred că ar fi trebuit făcută în week-end. Iertaţi-mi lipsa de modestie, dar am fost foarte mulţi ani directorul acestei şcoli şi am făcut dezinfecţii, deratizări, dar niciodată în timpul săptămânii”, a declarat Adriana Cojocaru, director adjunct al Liceului Teoretic “Constantin Brâncoveanu”Dăbuleni.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.