Actualitate
EXCLUSIV: Doi craioveni, internați la Spitalul “Victor Babeș” după ce s-au infectat cu Antrax

Doi craioveni au fost diagnosticați, în urma unor analize de laborator, că prezintă în organism baiclul Antrax, acesta fiind contractat de la animalele din gospodăria acestora, aflată la periferia Craiovei.

Cei doi craioveni, soți și soție, s-au prezentat, pe 4 august 2017,  la Spitalul Județean de Urgență Craiova, cu mai multe leziuni la mâini, ei fiind internați în Secția de Chirurgie Plastică a unității medicale. După analizele de laborator, s-a stabilit că cei doi sunt infectați cu Antrax.  “Le-au fost prelevate probe, iar rezultatele de laborator au confirmate pe date de 8 august 2017 că cei doi pacienți prezintă bacilul atrax. Au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase unde urmează tratament corespunzător”, a declarat Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj. Sursa citată precizează că cei doi s-au îmbolnăvit în urma contactului cu animalele din gospodărie, urmând la în locuința celor doi să fie făcută anchetă epidemiologică. De asemenea, cele două cazuri de îmbolnăvire cu antrax au fost aduse și la cunoștința specialiștilor Direcției Sanitar Veterinare Dolj.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.