Actualitate
Festivitate de absolvire pe timp de pandemie

Au visat ca ultimul clopoțel al vieții de liceu sau facultate să îi aducă împreună într-un cadru de sărbătoare, au pus la cale îndelung momentul în care, umăr la umăr, vor arunca tocile în aer și vor striga cu bucurie „am absolvit”.

”Restrictiile impuse de pandemia de coronavirus ne-au distantat, dar nu ne-au impiedicat sa trecem frumos prin linia de finish a acestei calatorii de 4 ani. Ne-am adaptat situatiei si chiar daca a trebuit sa reconfiguram intregul eveniment, acesta a stat sub semnul emotiilor specifice unei festivitati normale, al nostalgiilor, al bucuriei si regretelor deopotriva. Ba mai mult, nu a lipsit nici Gaudeamus Igitur, cantecul absolventilor de pretutindeni, dar nici traditionalul moment al absolvirii in care ar fi fost aruncate in sus tocile, doar ca de data aceasta nu au fost aruncate, pentru a evita apropierea absolventilor, au fost tinute in sus si fluturate.” – Tom Cringureanu – Manager Royal Models Agency”

Luand in calcul reglementarile legale in ceea ce priveste organizarea de evenimente, Royal Models Agency si-a luat toate masurile necesare pentru siguranta participantilor la evenimentele intitulate FESTIVITATE ABSOLVIRE 2020 si a decis ca visul tuturor absolventilor din Craiova trebuie sa devina realitate, chiar si in acest an.

Pentru a realiza aceste evenimente Royal Models Agency cu sprijinul oferit de Primaria Municipiului Craiova, Politia Locala Craiova, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj, Salubritate Craiova, RAADPFL Craiova si Opera Romana Craiova, au reusit sa creeze cele mai sigure conditii pentru absolventii anului 2020.

Pregatirea si desfasurarea acestui gen de evenimente a fost foarte riguroasa, a necesitat cunoasterea in detaliu a cadrului legislativ si, mai presus de toate, iti trebuie o experienta indelungata pentru a te putea aventura pe un „teren” nou creat in aceasta perioada.

Promotia 2020 a Liceului „Voltaire”, a dat startul acestor evenimente inedite, in data de 08 Iunie 2020, in locatia Teatrul de Vara din incinta Parc „Nicolae Romanescu”. Au urmat in zilele urmatoare absolventii de la Liceul Teoretic „Henri Coanda”, in data de 09 Iunie 2020, si absolventii de la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu”, in data de 10 Iunie 2020, ce si-au desfasurat ceremoniile de absolvire in curtea fiecarui liceu in parte. La cateva zile distanta, tot la Teatrul de Vara, cu emotii, au pasit absolventii Liceului de Arte „Marin Sorescu” si Facultatea de „Educatie Fizica si Sport”.

Sambata, 27 iunie 2020 in curtea Colegiului National „Fratii Buzesti”, au pasit absolventii pentru a-si lua ramas bun de la profesorii, care le-au calauzit drumul in cei 4 ani de liceu, de la colegii alaturi de care au trait momente unice si de la liceu, care le va ramane in suflet toata viata.

Urmatoarele zile, aceiasi pasi i-au urmat absolventii Colegiului National „Elena Cuza”, ai Liceului Teoretic „Tudor Arghezi” si ai Facultatii de „Economie si Administrarea Afacerilor”, acestea derulandu-se la Teatrul de Vara din Parcul Nicolae Romanescu.

Concluzia este ca emotiile si trairile au fost la fel de autentice ca intr-un cadru clasic, poate chiar amplificate de situatia neobisnuita.

Ei sunt „generatia rezistentei si sperantei”, care face fata minunat „unei avalanse de incercari, de situatii noi, incerte, pe care soarta le-a pus in calea drumului lin pe care ar trebui sa il aiba un copil aflat la terminarea ciclului liceal sau de facultate”. O generație care insufla speranta prin atitudinea lor de invingatori!

„Ceea ce vreau sa le transmit, cu toata convingerea, este sa nu se considere, in niciun caz, o generatie infranta. Uneori vor fi nevoiti sa gestioneze lucruri care sunt peste puterile lor! Sa nu uitati ca toate generatiile au avut un vis! Si mai ales, tineti minte ca nici un ideal nu este prea mare pentru voi!”, le-a transmis Tom Cringureanu – Manager Royal Models Agency

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.