Actualitate
Fonduri europene pentru pacienții infectați cu COVID-19

1,5 milioane de euro au fost alocați pentru pacientii cu COVID-19, care sunt internați la Spitalul Judetean din Craiova cu afecțiuni cardiovasculare.

Vestea a fost anunțată astăzi de către managerul unității spitalicești, care a semnat pe  24 septembrie 2020 un contract de finanțare din fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro, pentru tratarea pacienților infectați cu Virusul SARS CoV 2, internați în Clinica de Cardiologie de la Craiova. Spitalul Clinic Județean de Urgență se numără printre unitățile sanitare publice din România care au accesat Apelul și  beneficiază de această finanțare din fonduri europene. Obiectivul proiectului este asigurarea capacității tehnico-medicale a Clinicii de Cardiologie a Spitalui de a diagnostica rapid și a trata eficient pacienții infectați cu Covid-19, internați în clinică cu afecțiuni cardiovasculare. Astfel, laboratorul de angiografie va fi dotat cu echipamente medicale de ultima generatie.

 

La fel se va intampla și cu salonul special amenajat pentru tratarea pacienților suspecți/confirmați COVID 19 care necesită tratament urgent pentru infarct miocardic acut, accident vascular cerebral sau pentru implant de stent. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.