Actualitate
Gheorghe Dincă, arest în Penitenciarul Craiova

Magistrații Tribunalului Olt au decis ca Gheorghe Dincă și Ştefan Risipiţeanu să rămână în arest preventiv. Cei doi complici vor ajunge în Penitenciarul Craiova, după ce le-a fost repinsă cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Decizia poate fi atacată în termen de 48 de ore.

„La data de 15.01.2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului D.G. sub aspectul săvârşirii de trafic de persoane, trafic de minori , viol ( 2 fapte ), omor calificat (2 fapte ), profanare de cadavre sau morminte ( 2 fapte ) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol.
Conform dispoziţiilor art. 348 din Codul de procedură penală, în cauză a fost stabilit de către judecătorul de cameră preliminară termen pentru verificarea legalităţii măsurilor preventive, la data de 17.01.2020.
 Prin încheierea pronunţată în camera de consiliu s-a dispus :
„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații D.G. şi R.Ş.. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p, menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, au declarat reprezentanții Tribunalului Olt.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.