Actualitate
Grevă japoneză a avocaților din Baroul Dolj

Avocații din Baroul Dolj au intrat în grevă japoneză luni, 22 februarie, și au purtat banderolă albă în fața instanțelor de judecată, nemulțumiți din cauza relocării parțiale a activității Judecătoriei Craiova. Reprezentanții baroului spun că vor să atragă atenția asupra îngreunării activității, cât și cu privire la incertitudinea realizării proiectului ”Palatul de Justiție Craiova”. Avocații vor organiza și o acțiune de protest în fața Judecătoriei Craiova, pe data de 5 martie, principala doleanță fiind construirea Palatului de Justiție din Craiova.

„Avocații din Baroul Dolj inițiază începând de astăzi, 22 februarie, o formă de protest în contextul deciziei relocării parțiale a activității Judecătoriei Craiova, cu scopul de a atrage atenția asupra îngreunării activității, cât și cu privire la incertitudinea realizării proiectului ”Palatul de Justiție Craiova”.

Astfel, avocații vor purta banderolă albă în fața instanțelor de judecată, iar pe 05.03.2021, ora 12.00, se va organiza în fața sediului Judecătoriei Craiova o acțiune de protest cu invitarea presei, care se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare privind adunările publice. Urgentarea construirii Palatului de Justiție din Craiova trebuie să fie o prioritate în agenda autorităților publice locale și centrale. Activitatea desfășurată în spații improprii, nerenovate cum este cazul Judecătoriei Craiova, în mai multe locații, este de natură a afecta actul de justiție, dar și sănătatea celor care pășesc în astfel de imobile și avem în vedere mii de persoane care zilnic sunt prezente în calitate de justițiabili, la care se adaugă 700 de avocați și magistrați”, au declarat reprezentanții Baroului Dolj.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.