Actualitate
Grupare specializată în furtul de animale, destructurată de poliţişti

Polițiștii din Brezoi, Racovița, Câineni, Boișoara și Titești au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza comunelor Porumbacu și Poplaca, din județul Sibiu, la două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Oamenii legii efectuează cercetări în trei cauze penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

"În perioada 2 - 8 decembrie, persoane necunoscute au sustras de pe raza comunelor Racovița și Boișoara, 6 bovine și o cabalină, precum și alte bunuri, prejudiciul fiind de peste 15.000 lei.

În urma activităților investigativ operative efectuate de polițiști, în seara de 10 decembrie a.c., în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Brezoi au fost efectuate două percheziții domiciliare, pe raza comunelor Porumbacu și Poplaca, din județul Sibiu, fiind descoperită o bovină din cele sustrase, precum și alte bunuri. Totodată au mai fost descoperite alte 3 bovine, din cele sustrase, în gospodăriile unor persoane care le-ar fi cumpărat de la cei bănuiți de sustragerea lor, iar restul animalelor ar fi fost sacrificate.

De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării autoutilitara care ar fi fost folosită pentru sustragerea animalelor și au fost confiscate și sumele de 12.000 euro și 14.000 lei.

În urma probatoriului administrat polițiștii au dispus reținerea pe 24 de ore, față de doi tineri de 21 și 24 de ani, din județul Sibiu, aceștia fiind încarcerați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, iar în cursul zilei de astăzi aceștia vor fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor doi tineri și identificarea tuturor persoanelor implicate", au declarat reprezentanții IPJ Vâlcea. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.