Actualitate
Haine contrafăcute, confiscate de poliţişti

Poliţiştii de la economic au verificat 17 societăţi comerciale şi 25 de persoane fizice, în perioada 17-18 februarie. Au fost constatate 12 infracţiunii,  indisponibilizate1097 articole vestimentare și jucării. 

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui agent economic din Craiova, au fost identificate expuse spre comercializare 258 articole de încălţăminte contrafăcută care au fost confiscate. 

În perioada 17 – 18 februarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfăşurat pe raza judeţului Dolj o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor economice ilicite ce se comit în domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 17 societăţi comerciale şi 25 de persoane fizice.

De asemenea, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni la Legea nr. 84/1998 şi au indisponibilizat 1097 articole de imbracaminte si jucării, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de 234.570 de lei.

Totodată, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravențională conform OUG nr. 28/1999; în valoare de 1500 de lei şi au confiscat suma de 260 de lei.

 

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui agent economic din Craiova, au fost identificate expuse spre comercializare 258 articole de încălţăminte purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuarii cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 102 alin. 1 lit. b din Lg. 84/1998.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.