Actualitate
Cel mai modern sistem de irigații din România, inaugurat la Călărași-Dolj

În comuna Călărași, Dolj, a fost inaugurat primul sistem de irigații din țară care folosește la instalația de udare energia produsă de panouri fotovoltaice. Este un proiect pilot, iar fermierii cu terenuri agricole situate lângă canalele de irigații vor putea beneficia gratuit de aceste sisteme moderne.

Instalația costă aproximativ 5000 euro pentru 2000 mp și udă un hectar de teren, fondurile putând fi accesate prin ANIF. Este un proiect pilot, dar autoritățile speră că se va extinde la nivel național. " Se adresează tuturor fermierilor care au terenuri agricole lângă canalele de irigații unde nu sunt sisteme secundare de irigații. Statul asigură apa gratuit și instalația gratuit și preia producția prin Casa de Comerț. Fermierul are obligația să cultive terenul cu sortimentul de legume  înscris in contract și să pregătească producția pentru livrare", a declarat Liviu Dragnea, prezent la inaugurare, alături de Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Reprezentanții Guvernului au stat de vorbă cu sătenii care sunt posesori de solarii înființate cu fonduri de la guvern, pe mai multe programe. "Oamenii sunt încântați de faptul că dorim să extindem programele actuale și sunt tot mai mulți care se gândesc să se apuce de agricultură", a continuat liderul PSD. După inaugurarea din comuna Călărași, a doua oprire a Ministrului Petre Daea a fost la Stațiunea de cercetare de la Dăbuleni. Pe lângă Liviu Dragnea și Petre Daea, la inaugurare au mai participat Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, primarul Craiovei, Mihail Genoiu și președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.