Actualitate
Începe a doua ediție a proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 16 octombrie-9 decembrie 2017, cea de-a doua ediție a  proiectului „Protejăm natura.

Colectăm selectiv”, destinat cu precădere preșcolarilor și elevilor din ciclul primar de învățământ din 20 de grădinițe și școli din municipiul Craiova. Aceștia vor învăța despre necesitatea reciclării deșeurilor de ambalaje și vor avea posibilitatea să aplice colectarea selectivă prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit în prealabil din partea operatorului de salubrizare. Proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, SC Eco-Rom Ambalaje SA și SC IT Six Global Services SRL.

Cei 3700 de elevi și preșcolari din municipiul Craiova, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, care vor participa la proiect, vor primi manuale și materiale educative atractive, create special pentru copii, despre cum să sorteze deșeurile și de ce este importantă reciclarea pentru protejarea mediului înconjurător.

 „Continuăm să promovăm colectarea selectivă a deșeurilor în rândul copiilor prin derularea unei noi ediții a proiectului nostru pentru că ne dorim să familiarizăm elevii și preșcolarii cu acest sistem și să le dezvoltăm comportamentul civic și respectul față de mediu. Considerăm că atingerea acestui obiectiv este posibilă doar prin campanii derulate constant, care au impact asupra întregii comunități locale” a declarat Mihai Butari, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.

Concomitent, în perioada 15 octombrie-5 decembrie 2017, cele 20 de școli și grădinițe participante la proiect se vor întrece în cadrul unei competiții de colectare a deșeurilor de ambalaje, prima clasată primind materiale didactice în valoare de 1000 de euro. Regulamentul oficial al concursului este disponibil pe site-ul www.salubritate-craiova.ro, secțiunea Proiecte. Premiul va fi pus la dispoziție de SC IT Six Global Services SRL.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.