Actualitate
Infracțiuni rutiere în județul Dolj

Polițiștii au fost la datorie de 1 Decembrie și au constatat mai multe infracțiuni pe drumurile din județul Dolj. 

În cursul nopții trecute, polițiști din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au oprit pentru control un tânăr de 19 de ani, din comuna Moţăţei, care se afla la volanul unui autoturism pe DJ 561A, în comuna Unirea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o  concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.Avand în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea  infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și fără permis. Totodată acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea interdicţiei privind circulaţia persoanelor între orele 23.00 – 05.00  conform Lg. 55/2020.

 

De asemenea, ieri seară, polițiști din cadrul Poliției Orașului Segarcea au oprit pentru control un bărbat de 30 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Șoseaua Deleni din Segarcea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar  penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și fără permis. Totodată, bărbatul  nu a putut justifica motivul  deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00, fiind astfel sancționat conform Lg. 55/2020.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.