Actualitate
Infrastructura de transport, principala problemă pentru Ford

Viorica Dăncilă a vizitat Fabrica Ford, din Craiova, cu ocazia desfășurării Forumului Industriei Auto 2019, principala temă dezbătută cu reprezentanții companiei americane fiind infrastructura rutieră din România. Ian Pearson, directorul fabricii, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că în ultimii 11 ani Ford a investit 1,3 miliarde de euro în România și dezavantajul major continuă să fie reprezentat de lipsa infrastructurii de transport.

"Peste numai câteva zile vor sărbători 11 ani de când Ford a preluat fabrica de la Craiova. În această perioadă am investit aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru a dezvolta tehnologie de ultimă generaţie atât în construcţia de maşini, cât şi pentru cea de motoare, o parte dintre acestea fiindu-le prezentate şi oaspeţilor. Am discutat despre infrastructură, care continuă să fie un dezavantaj major pentru noi. În discuţiile noastre anterioare cu Guvernul României am primit angajamente clare privind finalizarea tronsoanelor 1 şi 2 ale drumului expres Craiova – Piteşti incluzând cele două şosele de centură ale oraşelor Slatina şi Balş, precum şi calendarul de lucru pentru tronsoanele 3 şi 4. Am subliniat încă o dată Guvernului faptul că este foarte important ca dumnealor să îşi îndeplinească aceste angajamente. În plus faţă de acest drum expres am solicitat şi un calendar de lucru clar pentru autostrada Piteşti-Sibiu şi reabilitarea legăturilor feroviare Timişoara – Craiova şi Craiova – Calafat”, a declarat directorul Ford. Viorica Dăncilă s-a declarat încântată de ceea ce Ford a dezvoltat la Craiova și a felicitat întreaga echipă atât pentru contribuția pe care compania o aduce la creșterea economică a regiunii, cât și pentru implicarea în viața comunității prin susținerea unor proiecte importante pentru craioveni."Industria auto este unul din sectoarele cheie ale economiei și am prezentat conducerii companiei măsurile de sprijin și facilitățiile fiscale pe care Guvernul României le oferă pentru dezvoltarea acestui sector, cu beneficii de ambele părți. Faptul că, în ultimii ani, industria auto a beneficiat de o creștere constantă, iar anul trecut, țara noastră a înregistrat o producție record de autoturisme dovedește că suntem pe drumul cel bun. Salut noile proiecte de investiții ale companiei Ford, cu beneficii economice și sociale importante. Este un semnal puternic de încredere în economia românească și o premisă de dezvoltare pentru întreaga regiune. Am discutat și despre soluțiile identificate pentru accelerarea unor investiții majore în domeniul infrastructurii. Cele mai multe dificultăți proveneau din legislația stufoasă, cu proceduri greoaie, care generau întârzieri nepermise ale unor proiecte așteptate de cetățeni și de mediul de afaceri", a explicat premierul.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.