Actualitate
Iranian cu pașaport fals, prins de polițiștii de frontieră

Un iranian a încercat să între ilegal pe teritoriul României, folosind un pașaport emis de autoritățile slovace, dar care aparținea unei alte persoane. Duminică, 8 august, prin punctul de trecere al frontierei Calafat, s-au prezentat doi cetățeni care au prezentat pașapoarte emise de autoritățile din Slovacia. Polițiștii de frontieră români și bulgari au avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului prezentat de unul dintre aceștia, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. S-a constatat că acesta folosea un paşaport ce aparţinea altei persoane.

„Duminică,8 septembrie, în jurul orei 12:00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean slovac la volanul unui autoturism marca Mazda, care era însoţit de un bărbat ce a prezentat la controlul de frontieră un paşaport emis de autoritățile din Slovacia. Procedând la verificarea documentelor de călătorie ale celor două persoane, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului prezentat de pasagerul autoturismului, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a încercat să folosească un paşaport ce aparţinea altei persoane. În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că pasagerul autoturismului este cetăţean iranian, în vârstă de 28 de ani. Acesta a declarat că a plătit suma de 10.000 de euro unui conaţional pentru a obţine paşaportul, intenţionând să ajungă în Germania. Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, şoferul slovac si cetăţeanul iranian au fost preluaţi de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun„, se arată în comunicatul polițiștilor de frontieră.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.