Actualitate
ITM Dolj: Sancțiuni pentru societăți prinse cu angajați la negru

La nivelul județului Dolj, inspectorii de muncă au efectuat 12 acțiuni de control la mai multe societăți din domeniile construcțiilor, întreținerea si repararea autovehiculelor, precum și plasarea forței de muncă în străinătate. 

Inspectorii ITM Dolj au participat Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care işi desfaşoară activitatea în domeniile construcţii şi intreţinerea şi repararea autovehiculelor.

În cadrul Campaniei inspectorii de muncă au efectuat acțiuni de control, prin care au urmărit modul în care angajatorii din domeniu respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă cu privire la: angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților în termenul legal); timpul de muncă și timpul de odihnă; repausul săptămânal și repausul zilnic; sărbători legale. 

La nivelul județului Dolj, pentru realizarea obiectivelor campaniei, inspectorii de muncă au efectuat 12 acțiuni de control la angajatori din domeniile mentionate.

   În timpul verificărilor au fost depistate 2 societati care foloseau persoane fara forme legale  fiind santionate contraventional cu amenzi in valoare de 51.000 lei.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.