Actualitate
Județul Olt: 1.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acţionat pe raza judeţului pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea faptelor antisociale.

Acţiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislaţiei rutiere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

 

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1087 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 259.275 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere, dintre acestea 21 fiind pentru consum de alcool, 33 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 27 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 6 fiind pentru consum de alcool şi 3 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Exemple: La data de 19 februarie a.c., ora 17:40, pe raza comunei Curtişoara, a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

La data de 20 februarie a.c., ora 17:10, pe raza comunei Mărunţei, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. La data de 22 februarie a.c., ora 00:25, pe raza oraşului Balş, a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.