Actualitate
Județul Vâlcea: Controale în rândul deținătorilor de arme

În perioada 19-21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat controale la deținătorii legali de arme şi muniţii letale şi neletale  pentru a verifica atât condiţiile de păstrare cât și cele care au stat la baza autorizării şi instruirii deținătorilor de arme.

Polițiștii au efectuat 15 controale în municipiul Râmnicu Vâlcea și comunele Runcu, Furești, Diculești.

 

La 3 deținători de arme, polițiștii au constatat nerespectări de la prevederile legale privind modul de asigurare a securității armelor și munițiilor deținute, iar într-un caz s-a constatat că un bărbat deținea o armă neletală, iar permisul de armă aferent era expirat.

 

Polițiștii au întocmit 3 dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și au fost ridicate în vedere confiscării mai multe elemente de muniție și o armă neletală.

 

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 295/2004, privind regimul armelor si al munițiilor și a fost anulat dreptul de deținere port si folosire a armelor si munițiilor pentru 3 deținători legali.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.