Actualitate
Listă extinsă a țărilor din zona galbenă

Se extinde lista tarilor din zona galbena. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat aseară la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă că au fost luate mai multe măsuri pe care trebuie să le respecte cetăţenii care vin din ţări cu un indice de infectare COVID-19 mai mare decât cel al României.

Astfel, prin tarilor noi adaugate pe lista se numara Franta, Marea Britanie sau Spania. Hotararea mai prevede și  carantinarea localităților care depășesc 3 cazuri/ mia de locuitori în ultimele 14 zile, interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri în localitățile cu peste 1,5 cazuri/mia de locuitori. In plus, organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul, iar persoanele alese la alegerile locale să poată depune jurământul oficial fără prezență fizică, ci online, dacă sunt în izolare sau carantină. Hotărârea va intra în vigoare începând cu 7 octombrie.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.