Actualitate
Ludovic Orban despre drumul expres Craiova-Pitești: Progresul pe tronsonul 1 este de 13%, iar pe tronsonul 2 progresul este de peste 30%

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a vizitat vineri, 14 august, șantierul drumului expres Craiova- Pitești pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la mult așteptatul drum. Potrivit lui Ludovic Orban, până în acest moment, lucrarile la primul tronson al drumului expres Craiova Pitesti au fost realizate în procent de 13%, iar la al doilea tronson în procent de peste 30%.  

„Am spus că de fiecare când voi veni în judeţul Dolj, în Craiova, voi fi prezent pe șantier ca să văd cum progresează lucrările, care este organizarea, mobilizarea și ritmul de lucru. Drumul Expres Craiova - Pitești a fost gândit odată cu investiția făcută de Ford la Craiova. Realizarea Drumului Expres Craiova-Pitești a fost cuprinsă în memorandumul semnat de Guvernul României cu compania Ford. Ca ministru al transporturilor, în 2008, am realizat studiul de fezabilitate și am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, repet, în 2008. Din 2008 până în urmă cu aproximativ doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic privitor la drumul expres. Iată că astăzi prinde viață. Două tronsoane sunt în execuție - tronsonul 1 și tronul 2. Progresul pe acest tronson, tronsonul 1, este de 13%, iar pe tronsonul 2 progresul este de peste 30%. Mai avem două tronsoane - tronsonul 3 și tronsonul 4. Pentru ambele tronsoane, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat licitația și a desemnat câștigătorul. A fost desemnat câștigătorul care a avut cea mai bună ofertă, cu cel mai bun preț și care și-a şi demonstrat capabilitatea tehnică în construcția tronsonului 2. Nu s-a putut semna contractul până astăzi, pentru că o companie care a participat la licitație a contestat licitația - e vorba de China Railway, o contestație neîntemeiată, care nu are nicio bază și care sperăm să fie soluționată cât mai repede de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să accelereze toate marile proiecte de infrastructură de transport. Avem proiectate extrem de multe investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și avem progrese evidente pe toate tronsoanele de autostrăzi, de drumuri expres, tronsoane de modernizare a căilor ferate din România și pe alte investiții destinate modernizării infrastructurii de transport din România”, a declarat Orban.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.