Actualitate
Lupul găsit în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova nu e lup, e câine cu acte în regulă

Animalul descoperit marți dimineață plimbându-se nestingherit pe aleile Parcului “Nicolae Romanescu” din Craiova nu este sălbatic, ci este un patruped rasa câine lup cehoslovac. Mai mult, proprietarul acestuia i-a sunat pe reperezentanții Regiei Autonome de Adimnistrarea Fondului Locativ Craiova pentru a recupera animalul.

Proprietarul animalului este o craioveancă, în vârstă de 21 ani, care a povestit că patrupedul a ajuns pe aleile Parcului “Nicolae Romanescu”, din Craiova, după ce a fugit din gospodăria familiei din comuna doljeană Secui. Zona îi era familiară animalului datorită antrenamentelor de dresaj pe care le efectuase în ultimele nouă luni cu stăpâna sa. “Astăzi, poliţiştii Secţiei 2 Poliție Craiova au fost contactaţi de reprezentaţii RAADPFL Craiova care i-au informat că la Grădină Zoologică s-a prezentat o femeie de 21 de ani, din Craiova care a susținut că animalul depistat în cursul zilei de ieri în Parcul Nicolae Romanescu este de fapt un câine care îi aparţine, totodată solicitând restituirea animalului. Craioveanca a prezentat carnetul de sănătate al câinelui şi document de identificare emis de un cabinet veterinar din Craiova, acesta făcând parte dintr- o rasă care nu este agresivă, un câine lup cehoslovac, în vârstă de un an şi jumătate, şi care, de asemenea, avea implantat cip, fiind înregistrat şi luat în evidențe”, a declarat agent șef adjunct de poliție Amelia Barbu, lucrător în cadrul biroului de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Animalul a fost luat de la Grădina Zoologică din Craiova, acolo unde fusese băgat în carantină de către angajații RAADPFL Craiova.

Rasa lupului cehoslovac a fost creată în anul 1955, în urma unui experiment realizat de inginerul ceh Karel Hartl, după ce a împerecheat lupul carpatin cu ciobănescul german.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.